Inštitut 108
Zavod za borilne, meditacijske in zdravilne veščine

Karate toitsu-do ~ Japonska joga ~ Shinshin toitsu aikido ~ ZenDO

Naši vadbeni programi so osnovani na stiku z izročilom in tradicionalnimi formami, ki so se na Vzhodu klesali skozi številne generacije.

Karate toitsu-do za otroke in odrasle

Karate toitsu-do je program redne vadbe , v katerem se sinergično prepletajo tradicionalna izročila shito-ryu karateja z veščinami dihalno-meditacijskih tehnik in urjenja v notranji življenjski energiji - Ki.Borilne veščine gojimo na netekmovalen način s poudarkom na usklajevanju uma in telesa ter celostnem razvoju posameznika.


Japonska joga

Vadbeni program Japonska joga je pot dinamične meditacije. Vadba se osredotoča na razvoj koordinacije uma in telesa, na mirno stanje, ki ga vzdržujemo pri mirovanju in pri delovanju. Gre za urjenje v Kiju, univerzalni energiji, ki je pomemben koncept, saj prežema vso pojavnost in je temelj človekove skladnosti z univerzumom.


Shinshin toitsu aikido

Shinshin toitsu aikido Slovenija deluje v okviru Inštituta 108 pod okriljem Ki Society iz Tokija pod vodstvom havajskega mojstra Christopherja Curtisa in je enota Ki-Aikido Dojo Bayern.


ZenDO

Pri Inštitutu 108 zazen izvajamo kot dopolnilo k našim vadbenim programom ali kot samostojno prakso. V tradicijah, iz katerih črpamo vsebine, ki jih pri naši praksi obravnavamo, zazen predstavlja centralno "orodje" uvida realnosti, razvoja pozornosti in preseganja dualnosti. Vse, kar počnemo, izvira iz zazena in vse se v zazen vrne. Resen in predan praktikant, ki zanesljivo stopa po Poti sočutja in modrosti, redno vadi zazen; zato pojave razume vse pravilneje, vse bolj pravilna sta vsaka njegova misel in namen, pravilno govori, počne pravilne stvari in živi pravilen življenjski slog; na pravi način vztraja pri razvoju vrlin, je pravilno pozoren in na pravi način ohranja zbranost.