Inštitut 108
Borilne, meditacijske in zdravilne veščine

Bodhidharmov dan 2019: Karate v duhu zena

Vodijo

Aleksander Seijitsu Kelšin, 5. dan (Inštitut 108 & One Drop Zen Slovenia)

Almin Gorinjac, 5. dan (Slovenska zveza tradicionalnega karateja & Karate klub Huda Mravljica & Zavod za šport Jesenice)

Dr. Jernej Sever, 3. dan (Karate zveza Slovenije & Center Premik & Karate inštitut)

Veljko Jukič, 6. dan (Yuki karate šola)

V organizaciji Inštituta 108 bo meseca oktobra 2019 potekal festivalski seminar Bodhidharmov dan: Karate v duhu zena. Dogodek bomo posvetili spominu na velikega mojstra Bodhidharmo (japonsko Daruma Daishi) in vsebinam, ki jih je poučeval: zen, ohranjanje zdravja in vitalnosti, krepitev uma in telesa z borilnimi veščinami.

Vsebine

Mnogi kitajski miti in legende govorijo o tem, da je Bodhidharma, zaskrbljen zaradi slabega fizičnega stanja shaolinskih menihov, poleg poučevanja meditacije te učil tudi tehnike za ohranjanje telesne kondicije. Pravijo, da je poučeval vrsto zunanjih vaj, imenovanih osemnajst arhatovih rok, in notranjo prakso, imenovano klasična metamorfoza tetiv. Vadba, ki jo je Bodhidharma predal menihom, je v evoluciji skozi generacije in širjenje po svetu dobila različne oblike.


Teme, ki jih bomo obravnavali, nas bodo vodile preko treh ravni urjenja: od notranjega (uchikō) preko energijskega (kikō) do zunanjega (sotokō).


✔ Obravnavali bomo dve krajši tradicionalni kati, ki poleg tega, da prinašata zanimive borilne aplikacije, tudi blagodejno vplivata na um in telo, na energijski pretok, ter z redno vadbo pomagata odpravljati marsikatero zdravstveno tegobo.

✔ Spoznavali se bomo s pomembnostjo izometričnih vaj za krepitev telesa ter s harmonično vadbo v paru utrjevali svoje borilno ravnovesje, odzivnost in pozornost.

✔ Seznanili se bomo z osnovami psihologije zena in specifike učenja mojstra Bodhidharme ter izvedli zazen (sedečo meditacijo).


Dogodek bomo zaključi s tradicionalno postrežbo čaja s slaščicami (sarei).


Za

👊 odrasle karateiste in karateistke (16+)

👊 nosilce vseh stopenj

👊 vse stile karateja


Datum in ura

👊 05. oktober 2019, od 10:00 do 14.30

Dogodka se je mogoče udeležiti samo v celoti.


Lokacija

👊 Ljubljana-Bežigrad. Točna lokacija bo določena po zaključku prijav.


Oprema

👊 kimono, pas in copati.


Cena

👊 za študente, brezposelne in skupinske prijave nad 5 oseb: 15 / osebo

👊 za ostale: 25

Cena vključuje prigrizke ter napitke.


V primeru, da se dogodka kljub prijavi ne boste mogli udeležiti, vam organizator izda dobropis pod naslednjimi pogoji: - Če je prijava pisno preklicana do 31. avgusta 2019 se izda dobropis v višini 60 % računa. Po tem datumu in v drugih primerih se dobropis ne izda. Prosimo za razumevanje.


Prijave

👊 Do 27. septembra 2019 oz. do zasedenosti mest s spodnjo prijavnico ali na info@108.si. Vabljeni! Ossu!