• Ki No Nagare

​1-mesečni tečaj: Energijska gibalna vadba na prostem (Ki No Nagare)

Prijave: preko spodnje E-prijavnice do zapolnitve mest. 
​Urnik: ob torkih, od 19:00 do 20:15
V primeru dežja se bo srečanje prestavilo. V tem primeru bodo vsi udeleženci pravočasno obveščeni po e-pošti.
Lokacija: Dunajska cesta 102. Brezplačno parkiranje. 
Vodi: Katarina Seiga Hribar 
Teme:
Gibalno-dihalne vaje (kikō/qigong) za krepitev moči telesa in uma s poudarkom na vajah za hrbtne mišice, ramena in vrat;
- Ki No Nagare, trije nivoji vadbe:
1. nivo: Povezava. Neprekinjena povezava med dvema vadečima je bistven pogoj za pravilno izvedbo vaje. Povezava poteka na energijski in fizični ravni od trenutka, ko se priklonita drug drugemu, ko izvajata vajo, ter se na koncu spet priklonita drug drugemu. Medtem, ko eden od partnerjev s fizičnim stikom inicializira gibanje, se vadbena partnerja pričneta sinhronizirati in izmenjevati tok energije. Če sta pri vadbi uspešna, tok energije postane tekoč, neprekinjen in postaneta "eno".
2. nivo: Forma. Ko se povežemo s sovadečim, začnemo sestavljati formo. Formo nadgrajujemo in jo iz enostavnih elementov sestavljamo v kompleksnejšo.
3. nivo: Praksa. Ko razumemo princip povezave ter se skozi formo naučimo stabilnosti, harmonije in ritma, smo pripravljeni, da vajo izvedemo samostojno, brez pomoči partnerja. Namen vaje je, da se občutek, ki ga pri vadbi razvijemo, prenese v vsakdanje aktivnosti in povezavo udejanjamo z vsem, kar je in se dogaja okoli nas.
Oprema: Udobno vadbeno oblačilo z dolgimi hlačnicami in rokavi, športna obutev.
Mesečna vadnina: 25,00 € 

Celoten izkupiček se bo dodal k sredstvom za nakup letalske vozovnice za mladega meniha iz samostana Indosan Sogenji iz Indije, katerega smo v Slovenijo povabili na eno-mesečno izobraževanje. Če ne bomo uspeli pridobiti vizuma, se bodo sredstva namenila za drugo pomoč samostanu.
Prijave so zaključene.
Splošni pogoji, PDF, posodobljeno 16.08.2017