Tečaj: Vadba za preprečevanje glavobolov in bolečin v vratu

Vabimo vas na edinstveno delavnico, kjer se bomo posvetili razumevanju in obvladovanju bolečin v glavi in vratu.

Na delavnici bomo spoznali, kako si lahko z enostavnimi vajami pomagamo pri lajšanju in preprečevanju glavobolov. Naučili se bomo nekaj učinkovitih in preprostih tehnik za ohranjanje zdravega ravnotežja in gibljivosti v vratu ter ramenskem predelu.

Skozi sprostitvene meditacijske vaje bomo raziskali povezavo med umom in telesom ter spoznali tehnike, ki nam pomagajo pri obvladovanju stresa in sproščanju napetosti, kar lahko prispeva k zmanjšanju pogostosti in intenzivnosti glavobolov.

Veselimo se srečanja z vami in skupnega raziskovanja poti do boljšega počutja.

Vodita: Melita Gole Kordiš, dipl. fizioterapevtka, Cyriax terapevtka in Aleksander Seijitsu Kelšin, tehnični mentor na Inštitutu 108, zavodu za borilne, meditacijske in zdravilne veščine.

Melita Gole Kordiš se ukvarja z reševanjem problematike slabih drž in je strokovnjakinja na področju izvajanja terapevtskih vaj za stabilizacijo hrbtenice in medenice pri bolečinah v križu. Vodi vadbe za zdravo hrbtenico za odrasle in športnike ter vadbo za otroke za korekcijo drže. V tujini se redno izpopolnjuje na področju motoričnega razvoja otrok (Bobath konceptu), funkcionalne manualne fizioterapije (FOI -Funkcionelle Ortonomie und Integration), obravnave deformacij hrbtenice (Scoliose po metodi Schroth), celostnemu pristopu k obravnavi pacientov (KPM) in drugih vsebin s tega področja.

Aleksander Seijitsu Kelšin je ustanovitelj in tehnični mentor Inštituta 108. Z veščinami Daljnega vzhoda se ukvarja že več kot štirideset let. Dojema jih predvsem kot orodje celostnega osebnostnega razvoja, kar ga vodi v raziskovanje in poučevanje temeljnih zakonitosti psihofizične uravnoteženosti. 
Lokacija: Dunajska cesta 102. Brezplačno parkiranje. 
Urnik: 12. in 19. aprila 2024, od 18:30 do 20:15 (prihod ob 18:20) 
Cena: 38 €

Splošni pogoji, PDF, posodobljeno 16.08.2017​