• ZenDO joga

  • ZenDO joga

  • ZenDO joga

  • ZenDO joga

ZenDO joga se z različnimi vzorci telesne aktivnosti osredotoča na razvoj koordinacije uma in telesa, na mirno stanje, ki ga vzdržujemo pri mirovanju in pri delovanju. Gre za urjenje v Kiju, univerzalni energiji, ki je pomemben koncept, saj prežema vso pojavnost in je temelj človekove skladnosti z univerzumom.
Facebook

​Tečaj: Vadba za zdravje in vitalnost (maj)

Urnik: Četrtki, od 19:45 do 21:00
Lokacija: Plesna dvorana SGGOŠ, Dunajska cesta 102. Brezplačno parkiranje.
Termini: 05., 12., 19. in 26.05.2022
INFO & PRIJAVA

​O programu

Prakso našega programa ZenDO joga inspirirata predvsem indijski budistični menih Bodhidharma (rojen prbl. leta 440) in Tempu Nakamura (rojen leta 1876), ki se je posvečal raziskovanju metod dinamične meditacije in urjenja v notranji življenjski energiji. S svojim delom, ki ga je imenoval shin-shin-toitsu-do (pot poenotenja uma in telesa) je vplival na mnoge sisteme samorazvoja.

Vadba vsebuje urjenje v naslednjih vsebinah:

Drža - Dobra drža spodbuja dinamično ravnotežje uma in telesa. Pravilna drža uporablja vse mišice telesa in se izogiba preobremenitvi mišičnih skupin.

Meditacija - Z razvojem pozornosti in koncentracije se naučimo jasno opazovati delovanje našega uma.

Dihanje - Dihanje je eden najbolj osnovnih telesnih procesov. Učimo popolno, sproščeno, globoko dihanje, ki ugodno vpliva na splošno zdravstveno stanje. Pozorna vadba dihanja poveča sposobnost uma, da pravilno vodi telo.

Vizualizacija in domišljija - Ker um vodi telo, uporaba vizualizacije in domišljije na pozitiven način izboljša naše urjenje in delovanje nasploh.

Umiritev in sprostitev - Skozi vadbo posameznik spozna moč umiritve in pravilne sprostitve, ki olajša izzive vsakdanjega življenja.

Raztezanje in gibalne vaje - Raztezne ter ritmične gibalne vaje vadimo z namenom raziskovanja in izkušnje umiritve in sprostitve v gibanju.

Forme (kate) - Vadba enostavnejših in kompleksnejših dihalno-gibalnih form, ki izvirajo iz starodavnih vzhodnjaških tradicij.

​Galerija