• Karate

  • Karate

  • Karate

  • Karate

  • Karate

​Karate vrtec

Oče Vanja in Lev, 6. kyu
Za letnike: 2014, 2015 in 2016
Urnik: sreda, 16:00 do 16:45
Mesečna vadnina: 20,00 € | 17,00 € (15-odstotni popust za člane skupnega gospodinjstva.)
Lokacija:  Vrtec Mladi rod, enota Vetrnica, Črtomirova ulica 14, Lj-Bežigrad
Pričetek: 7. oktober 2020
Prijave: info@108.si do zasedenosti mest.
Karate-do vrtec je prilagojen vadbeni program karateja za predšolske otroke. Vadba otrokom ponuja zdravo psihofizično športno-borilno dejavnost, ki ugodno vpliva na njihov telesni in umski razvoj. Redna vadba razvija ravnotežje, odzivnost in domišljijo, otroci pridobijo več moči, hitrosti in koordinacije. Otroci se skozi borilne, motorične in elementarne igre naučijo prilagajanja partnerju, izkoriščanju njegove sile in empirično izkusijo, kako svoje telo v prostoru uporabljati optimalno.

​Karate za osnovnošolce

mami Petra, Naia, 5. kyu mon in Tai, 4. kyu han
Urnik: ponedeljek in sreda, 18:00 - 19:00
Mesečna vadnina: 35,00 € | 29,75 € (15-odstotni popust za člane skupnega gospodinjstva.)
Lokacija: Plesna dvorana SGGOŠ Ljubljana, Dunajska cesta 102Brezplačno parkiranje.
Prijave: info@108.si do zasedenosti mest.

Vadba v programu Karate toitsu-do otrokom ponuja zdravo psihofizično športno-borilno dejavnost, ki ugodno vpliva na njihov telesni in umski razvoj. Redna vadba razvija ravnotežje, odzivnost in domišljijo, otroci pridobijo več moči, hitrosti in koordinacije. Vztrajnost in disciplina, ki ju spoznajo v prijateljskem vzdušju, jim pomagata pri šolskih uspehih ter pri premagovanju ovir, s katerimi se srečujejo pri napredovanju v življenju.

​Karate za odrasle

Matjaž in Nataša (1. kyu)
Urnik: ponedeljek in sreda, 19:00 - 20:30
Mesečna vadnina: 45,00 €
Lokacija: Plesna dvorana SGGOŠ Ljubljana, Dunajska cesta 102Brezplačno parkiranje.
Prijave: info@108.si do zasedenosti mest.
Dr. Praznik, 1. dan

Tradicionalno izročilo shito-ryu karateja prepletamo z veščinami dihalno-meditacijskih tehnik in urjenja v notranji življenjski energiji - Ki. Borilne veščine gojimo na netekmovalen način s poudarkom na usklajevanju uma in telesa ter celostnem razvoju posameznika.

​Ryozo Tsukada

Ryozo Tsukada / Foto: D. Boulanger
Mojster Ryozo Tsukada se je rodil leta 1948 v Osaki na Japonskem. Borilne veščine je pričel trenirati pri očetu, ki je bil učitelj juda. Vadil je tudi aikido in kendo pri svojih dveh bratih. Pri 12-13 letih starosti se je srečal s shotokan karatejem pri mojstru Yamadi. V času študija na univerzi v Osaki je treniral pod vodstvom mojstra Chojira Tanija, ki je bil neposredni učenec mojstra Kenwe Mabunija, ustanovitelja stila shito-ryu. Ko je doštudiral, je leta 1972 sprejel povabilo mojstra Yoshinaa Nanbuja, da se mu pridruži pri poučevanju karateja v Franciji. Kot asistent v Sankukai karate šoli je postal eno pomembnejših imen v današnjem karateju. Sodelovanje z Nanbujem je trajalo desetletje. Potreba po poglobitvi svojega znanja pa ga je vodila v iskanje, na katerega odgovor je bil mojster Keiji Kusano, izvrsten tehnik, ki je pri sodobnikih užival velik ugled. Mojster Tsukada je postal evropski predstavnik WKKA (World Kenpo Karate Association Kenshikan), kar ga je vodilo v številne evropske turneje. Zvest stilu shito-ryu ima danes svojo linijo, v kateri se posveča študiju tradicionalnih kat in njihovega bunkaija. Znan je kot natančen in potrpežljiv učitelj. Redno vodi treninge v več klubih v Parizu, poleg tega pa kot gostujoči učitelj uči tudi drugod, predvsem v Franciji in Veliki Britaniji. V francoski karate zvezi je član izpitnih komisij za izpite za 5. in 6. dan.

​Galerija

​Zgodovina karateja