Vpis karate vrtec
Vpis osnovnošolci
Vpis odrasli
Učitelji
Naša šola v Indiji
Borilne veščine v Sloveniji poučujemo od leta 2002, ko je šolo ustanovil sensei Aleksander Seijitsu Kelšin. V državi Telangana v Indiji od leta 2018 izvajamo šolo Bodhidharma Zen Karate-DO v zenovskem samostanu Indosan Sogenji pod vodstvom sensei Katarine Hribar. Leta 2023 smo po večih letih sodelovanja postali del organizacije senseija Ryoza Tsukade, ki nosi ime Shoshinkan dojo. Besedo shoshinkan v slovenščino lahko prevedemo kot hiša prave resnice; gre za prostor, kjer se posveča avtentičnemu izročilu shito-ryu karateja. 

Naši vadbeni programi so osnovani na stiku z izročilom in tradicionalnimi formami, ki so se na Vzhodu klesali skozi številne generacije. 

Borilne veščine gojimo na netekmovalen način s poudarkom na celostnem razvoju posameznika.

​Petkovo jutro na TV Vaš kanal

​Karate vrtec 4+​

Karate-do vrtec je prilagojen vadbeni program karateja za predšolske otroke. Vadba otrokom ponuja zdravo psihofizično športno-borilno dejavnost, ki ugodno vpliva na njihov telesni in umski razvoj. Redna vadba razvija ravnotežje, odzivnost in domišljijo, otroci pridobijo več moči, hitrosti in koordinacije. Otroci se skozi borilne, motorične in elementarne igre naučijo prilagajanja partnerju, izkoriščanju njegove sile in empirično izkusijo, kako svoje telo v prostoru uporabljati optimalno.

Karate vrtec Mladi rod

Urnik: sreda, 16:00 do 16:45
Mesečna vadnina: 30,00 €*
Vpis

Karate vrtec SGGOŠ

Lokacija: Dunajska cesta 102. Brezplačno parkiranje.
Urnik: ponedeljek, 18:00 do 18:45
Mesečna vadnina: 30,00 €*
*Če v programu vadita dva iz istega gospodinjstva -10 %, trije: -15 %, štirje ali več: -20 %.
Vpis

​Karate za osnovnošolce

Vadba v programu Karate toitsu-do otrokom ponuja zdravo psihofizično športno-borilno dejavnost, ki ugodno vpliva na njihov telesni in umski razvoj. Redna vadba razvija ravnotežje, odzivnost in domišljijo, otroci pridobijo več moči, hitrosti in koordinacije. Vztrajnost in disciplina, ki ju spoznajo v prijateljskem vzdušju, jim pomagata pri šolskih uspehih ter pri premagovanju ovir, s katerimi se srečujejo pri napredovanju v življenju.

Urnik: ponedeljek in sreda, 18:00 - 19:00
Mesečna vadnina: 40,00 €*
Lokacija: Dunajska cesta 102. Brezplačno parkiranje.
*Če v programu vadita dva iz istega gospodinjstva -10 %, trije: -15 %, štirje ali več: -20 %.
Vpis

​Karate za odrasle

Tradicionalno izročilo shito-ryu karateja gojimo na netekmovalen način s poudarkom na usklajevanju uma in telesa ter celostnem razvoju posameznika. Urjenje je postopno, načrtno in dolgoročno.

Začetni tečaj

Urnik: sreda, 19:05 - 20:05 
Mesečna vadnina: 30,00 €
Lokacija: Dunajska cesta 102. Brezplačno parkiranje.
Vpis

Nižje stopnje

Urnik: ponedeljek, 19:00 - 20:30 in sreda, 19:05 - 20:05
Mesečna vadnina: 50,00 €*

Višje stopnje

Urnik: ponedeljek, 19:00 - 20:30 in sreda, 20:15 - 21:15
Mesečna vadnina: 50,00 €*
*Če v programu vadita dva iz istega gospodinjstva -10 %, trije: -15 %, štirje ali več: -20 %.

​Učitelji

​Ryozo Tsukada

Mojster Ryozo Tsukada se je rodil leta 1948 v Osaki na Japonskem. Borilne veščine je pričel trenirati pri očetu, ki je bil učitelj juda. Vadil je tudi aikido in kendo pri svojih dveh bratih. Pri 12-13 letih starosti se je srečal s shotokan karatejem pri mojstru Yamadi. V času študija na univerzi v Osaki je treniral pod vodstvom mojstra Chojira Tanija, ki je bil neposredni učenec mojstra Kenwe Mabunija, ustanovitelja stila shito-ryu. Ko je doštudiral, je leta 1972 sprejel povabilo mojstra Yoshinaa Nanbuja, da se mu pridruži pri poučevanju karateja v Franciji. Kot asistent v Sankukai karate šoli je postal eno pomembnejših imen v današnjem karateju. Potreba po poglobitvi svojega znanja pa ga je vodila v iskanje, na katerega odgovor je bil mojster Kenji Kusano, izvrsten tehnik, ki je pri sodobnikih užival velik ugled. Mojster Tsukada je postal evropski predstavnik WKKA (World Kenpo Karate Association Kenshikan), kar ga je vodilo v številne evropske turneje. Zvest stilu shito-ryu ima danes svojo linijo, v kateri se posveča študiju tradicionalnih kat in njihovega bunkaija. Znan je kot natančen in potrpežljiv učitelj. Redno vodi treninge v več klubih v Parizu, poleg tega pa kot gostujoči učitelj uči tudi drugod, predvsem v Franciji in Veliki Britaniji. V francoski karate zvezi je član izpitnih komisij za izpite za 5. in 6. dan.
Treningi s Tsukado

​Aleksander Seijitsu Kelšin

Aleksander Seijitsu se z veščinami Daljnega vzhoda ukvarja že približno štirideset let. Od leta 1999 pa vse do leta 2009 se je izobraževal pri mojstru Yoshinau Nanbuju. Kot član svetovne organizacije Ki Society v Tokiu na Japonskem se izpopolnjuje predvsem na področjih usklajenosti uma in telesa v borilnih veščinah ter urjenja v notranji življenjski energiji (Ki). Z rednim učenjem pri mojstru Ryozu Tsukadi poglablja vez s tradicijo shito-ryu karateja in njegovih bogatih kat. Njegov mentor, zenovski mojster Shodo Harada Roshi iz zen budističnega templja Sogenji na Japonskem, pa ga usmerja na poti zena ter uči o pravem smislu borilnih veščin, ki so skupaj z zazenom odlično orodje za očiščenje uma in izkušnjo enosti. 

Aleksander Seijitsu je trener inštruktor karateja, vpisan v razvid strokovno izobraženih in strokovno usposobljenih delavcev v športu pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

​Katarina Seiga Hribar

Katarina Seiga se z vadbo borilnih in zdravilnih veščin ukvarja že več kot petindvajset let. V letih 2006 in 2007 je v okviru projekta Svetovne nanbudo federacije in pod mentorstvom učitelja Yoshinaa Nanbuja poučevala v Kobeju na Japonskem. Od leta 2010 se redno izobražje pri mojstru Ryozu Tsukadi predvsem na področju tradicionalnih shito-ryu kat. Je inštruktorica karateja ter ustanoviteljica Bodhidharma Zen Karate-DO šole v Indiji. Kot članica svetovne organizacije Ki Society v Tokiu na Japonskem se od leta 2013 udeležuje usposabljanj v Tokiu in Tochigiju. 


Katarina Seiga je trenerka karateja, vpisana v razvid strokovno izobraženih in strokovno usposobljenih delavcev v športu pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Aleksandra Zupan

Aleksandra Zupan je vzgojiteljica predšolskih otrok in učiteljica karateja z več kot trideset let izkušenj. Je vodja skupine v karate vrtcu Mladi rod ter članica strokovnega sveta Inštituta 108.


Aleksandra je trenerka karateja, vpisana v razvid strokovno izobraženih in strokovno usposobljenih delavcev v športu pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

​Zgodovina karateja